12.7.10

inca 2 zile

mai sunt 2 zile si face 2 ani...

e PERFECTA.
Vorbeste intreaga zi de dimineata si pana in noapte (adica... o stiti pe ma-sa, nu? nu nici a tat-su nu-i vreun mutulica ..)
A inceput sa pronunte mai bine
Mananca la fel de bine ca intotdeauna: 3 mese zdravene, cu portii ca de adult + fructe si laptele de nani, desi am inteles ca pe masura ce creste ar putea sa ii scada apetitul. Well, in cazul ei e ceva care tine doar de temperatura: cand e cald mai scad portiile.
In continuare mananca un fel/ masa. Nu imi pot imagina ce ar fi in stomacul ei altfel, oamenii astia cu 2 feluri de mancare la o masa sunt nebuni, trebuie sa ii invete cineva cum sa se alimenteze corect! Dar deh, la mine o ciorba inseamna 70% continut solid, zarzavat, nu zeama chioara.
Tot nu o atrag jucariile.
La tv se uita doar la reclame si la filmele ei (2, Flushed Away si Bolt si cred ca vine in curand si nr 3: Shrek). Slava Domnului!
Mami se joaca jocuri de copii, gen hidden object. Ana incepe sa le recunoasca si ea cand sunt desenate evident.
Dimineata se trezeste inaintea noastra, se duce si face caca si pipi dupa ce isi da singura jos pantalonii si pampersul, apoi vine la noi sa ne spuna sa o stergem. Uneori mai sta cu noi putin, alteori ne forteaza sa ne trezim... Ca si pana acum: a rasarit soarele: "Neatza! Gata nani!"
Dupa ce si-a furat-o de cateva ori acum e copil-problema la joaca cu alti copii: ii altoieste de n-au aer! Trebuie sa fim mereu cu ochii pe ea, ca pe butelie! "Astia mai batrani" zic ca e bine.
Well, sa vezi ce bine a fost sapt trecuta cand, din cauza ca o invatam echilibrul: una tu-una eu- mi-a trosnit o lopatica in obraz de m-a durut 2 zile! Imi era teama sa nu fac vreo vanataie... Adica, sincer, tu ai crede o muiere care iti spune ca are falca vanata.. din cauza copilului rebel?! Really!
Ne-a capiat cu dulciurile. A vazut o reclama kinder si a lins televizorul... Marian a promis sa cumpere un kinder d-asta, sa il dea cu mirodenii de gratar (nu ii plac anei, fiindca au cimbru si piper..) si sa ii serveasca varianta asezonata- sa linisteasca copilul... Sunt Pro. Orice comportament anti-junk merita laudat. Mai ales cand eu fac dulciuri acasa...
Ii plac fructele acre in continuare... Au aparut visinele.. cum sunt hainele ei.. huh!
Inventeaza mereu cate ceva.
A plouat si a deschis usa cu plasa de la balcon sa vada ea ploaia.. Am certat-o si s-a refugiat la Marian care i-a zis ca nu o incurajeaza nici el.
Se pune pe "plans" la comanda. nu o incurajam dar daca e imaginativa e mai greu (adica.. o cunosc pe ma-sa.. ). Face glume si le recunoaste ca atare si cand noi glumim intre noi. Cand ne amuzam de ceva la masa, de ex, fara sa o bagam in seama, rade cu nasul in castron...
Gluma ei favorita- de facut altora : "Mi-a mancat pisica" Exemplu: Ana unde iti e bentita ca doar adineaori o aveai?! Fatza nevinovata, privire de inger, ridica umerii si "Pisi, miau...". Zambesc, ea incepe sa rada in hohote: gotcha!
Iti arata dintii. Am fost cu ea la un control de rutina si a amas dr impresionta. Pai bietul copil, daca sunt mereu atenta... ii dau cate 2 canini sincron: 23 si 43! Cu ocazia spartului gingiei si-a ales o rochitza.
Tot nu stie toate culorile. Are probleme la galben, portocaliu, alb-albastru
Macar spune ca o cheama Ana Mache si are 2 (sau 3, cand considera ea) ani..
Diferentierea rudelor: Mamaie a Oana (Ioana), Tataie + semn (tataie cu ochelari, adica tata), Tataie si Mamaie Mache, Mamaie Curtu Borsh. Nu continui cu prietenii apropiati dar i se face mereu dor de Moni. Si cand vede pe strada o persoana care ii seamanaca stl vestimentar recunoaste ca atare.
Obsesii: vabutz-boara-pinde (vrabiute-zboara-prinde), ushu (suzeta mama ei ca nu scapam de ea!), buba au-pup-tece.
S-a julit la genunchi f putin saptamanile trecute si se pupa singura cand sta pe olitza! Mi s-a parut geniala lectie de iubit corpul!
A trecut iar printr-o faza de agatzat de fusta mamei, dar vad ca de 2 nopti adoarme si fara mine, deci e ok.
Cand o intreb: "Stii ca te iubesc mult?" imi raspunde cu solemnitate ca "da" si ma ia in brate.

1 comment:

  1. Shi lui Moni ii e dor de Ana,ca de un mar copt

    ReplyDelete